Vrijwilliger van het jaar

Verslag/impressie Vrijwilligersfeestavond 23 november 2018

In een vol Theater 4en1 in Breukelen, werd op vrijdagavond 23 november 2018 de Vrijwilligersfeestavond gehouden.

Gemeente Stichtse Vecht heeft met grote inzet van de Vrijwilligerscentrale opnieuw vele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Op de feestavond werden alle vrijwilligers verwelkomd door waarnemend burgemeester mevrouw Y. van Mastrigt en een aantal wethouders.

Een belangrijk onderdeel van de avond was de bekendmaking van de winnaars van de verkiezing van de vrijwilliger en van de vrijwilligersgroep van het jaar 2018. Deze verkiezing werd ook dit jaar weer georganiseerd door Gilde Stichtse Vecht. Voor de juryleden wederom een zware en lastige taak om uit de 17 voordrachten eerst een aantal genomineerden te kiezen en uiteindelijk de winnaar in de categorieën Individuele Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep.

Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2018!
Wethouder H. Veneklaas die in haar welkomstwoord iedere vrijwilliger ‘een winnaar’ noemde, roemde de genomineerden opnieuw tijdens haar speech bij de uitreiking.
De prijs: een beeldje, RVS object “Synergie”, door beeldkunstenaar Lolke van der Bij uit Maarssen.

Vrijwilligersprijs

Voor genomineerden en winnaars bloemen en oorkonde!

De genomineerden van 2018 zijn:
• De heer H. van Bemmel, Maarssen
• De heer W. de Groot, Maarssen
• Mevrouw K. Wassenaar, Loenen aan de Vecht

En de genomineerde groepen van 2018 zijn:
• De Brandweer(-vrouwen en -mannen), Loenen aan de Vecht
• Tuinmannen van Doornburgh, Maarssen
• De Maatschappelijke begeleiders vergunninghouders(statushouders) Stichtse Vecht

De winnaars:
• Karitha Wassenaar, Loenen aan de Vecht, voorzitter van het team Swim-to-Fight-Cancer, succesvol en ‘verbindend’ evenement voor het eerst georganiseerd in Stichtse Vecht

• Tuinmannen van Doornburgh, een groep uit Maarssen die al 10 jaar met plezier actief is op Buitenplaats Doornburgh. De tuinlieden hebben hun vrijwilligersvergoeding voor het tweede jaar aan vier maatschappelijke doelen in Maarssen geschonken.