Wie zijn wij

Doelstelling
De doelstelling van Gilde Stichtse Vecht is het belangeloos met kennis, kunde en ervaring ondersteunen van personen en maatschappelijke organisaties.

Om invulling te geven aan deze doelstelling omvat het Gilde een groep van mensen die kennis, kunde en ervaring op verschillende terreinen hebben opgedaan voor en bij bedrijven en non-profit organisaties. Deze mensen willen die kennis, kunde en ervaring inzetten voor anderen. Zij zijn vrijwilligers die op projectbasis personen en verenigingen en andere maatschappelijke organisaties in de gemeente Stichtse Vecht verder willen helpen of op andere wijze het vrijwilligerswerk willen ondersteunen. De leden van het Gilde Stichtse Vecht geven hun steun voor niets.

Deze formule levert een positieve bijdrage aan de samenleving. Enerzijds krijgen personen en organisaties de beschikking over een schat aan kennis en ervaring, anderzijds zijn de vrijwilligers zelf maatschappelijk actief en betrokken.

Gilde Stichtse Vecht ondersteunt op verschillende manieren. Zo kan op het Gilde een beroep worden gedaan voor het adviseren en ondersteunen van verenigingen en maatschappelijke organisaties bij vragen of problemen op onder meer bestuurlijk, organisatorisch of financieel gebied. Voorts organiseert het Gilde jaarlijks de vrijwilligersdag, de verenigingendag en de verkiezing van de vrijwilliger/vrijwilligersgroep van het jaar. Ook organiseert het Gilde op aanvraag wandelingen en fietstochten met deskundige gidsen in de gemeente Stichtse Vecht.

Wij zijn bezig met een proces gericht op vernieuwing van activiteiten. Voor meer informatie zie hier

Als u algemene informatie wilt over Gilde Stichtse Vecht, vul dan het contactformulier

Voor projectinformatie ga naar Home page, overzicht projecten / activiteiten

Gilde Stichtse Vecht gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Voor ons privacystatement klik hier

POWER-begeleiders actief bij het geven van de  inspirerende workshops. De deelnemers gaan aan de slag met boeiende thema’s.

verenigingsmarkt-nwe-stijl

Verenigingsmarkten in Breukelen en Maarssen. Naast de presentatie van de deelnemers door middel van kraam zijn er ook optredens van sport en spel, dans, muziek en zang.

 

Bestuur: Wim Schoonderbeek (voorzitter), vacature voor secretaris, Hennij Scheepmaker (penningmeester), Vital van der Horst (algemeen bestuurslid)

Momenteel zijn er ca. 30 Gilde-vrijwilligers die hun kennis en ervaring op vele vakgebieden willen inzetten.

Aanbiedersbijeenkomst van Gilde-vrijwilligers

Aanbiedersbijeenkomst van Gilde-vrijwilligers

Samenwerking
Bij het realiseren van zijn doelstelling werkt Gilde Stichtse Vecht samen met vele organisaties in de gemeente Stichtse Vecht. Een overzicht daarvan is opgenomen onder “Links” op de Home page