Gilde Stichtse Vecht vernieuwt!

Gilde Stichtse Vecht vernieuwt!’
Leuk, dat vernieuwen, maar is dat eigenlijk wel nodig? Het antwoord daarop is een stellig ‘ja’! Niet omdat wat er in het verleden werd gedaan niet goed was, integendeel, er waren (en er zijn) uitstekende activiteiten. Maar de omgeving waarin het Gilde opereert verandert, de maatschappij verandert en als het Gilde relevant wil blijven zal het mee moeten veranderen. En dat doen wij!

In de afgelopen periode hebben wij met veel mensen binnen en buiten het Gilde gesproken over de rol die het Gilde zou kunnen spelen. Ook hebben wij gekeken naar wat andere Gilden doen en dat leidt tot het volgende.

Wij gaan natuurlijk door met succesvolle activiteiten, zoals de vrijwilligersmarkten, verkiezing van de vrijwilliger van het jaar en POWER.
Maar wij willen ook nieuwe activiteiten. Deels zijn wij daar al mee begonnen en deels zijn die in voorbereiding.

Begonnen zijn wij met een maandelijkse bijeenkomst, een plek om elkaar in ongedwongen sfeer te ontmoeten en te spreken; bedoeld voor Gildevrijwilligers en alle andere belangstellenden. Dit biedt de mogelijkheid aan bestuurders, coördinatoren, vrijwilligers en overige maatschappelijk geïnteresseerden om hun ervaringen, plannen en ideeën te delen. Daarnaast is er uitgebreid gelegenheid voor gezelligheid, kletspraatjes en het aanhalen of uitbreiden van de sociale contacten. En natuurlijk is iedereen welkom die zich wil oriënteren op leuk maatschappelijk betrokken vrijwilligerswerk zonder hulpverlener te willen zijn. Met deze bijeenkomsten maken wij het Gilde zichtbaar.
Ook zijn wij begonnen met een filosofisch café. Nu nog in een experimentele fase met een beperkte groep. Wij hopen daar op termijn in bredere kring bekendheid aan te gaan geven.

Welke plannen hebben wij voor het komende jaar?
Onder de noemer ‘kennis delen’ (past uitstekend bij de Gilde-gedachte) willen wij activiteiten opstarten zoals het organiseren van lezingen over een breed scala van onderwerpen, en excursies naar interessante plekken en/of organisaties. Dit alles waar mogelijk samen met andere organisaties, maar wij gaan niet iets doen wat andere organisaties binnen onze gemeente al doen.
Dit is mede gebaseerd op wat er bij andere Gilden gebeurt en hier past bijvoorbeeld ook het door Gilde Nederland ontwikkelde Coach4You bij.

Natuurlijk staan wij open voor alle mogelijke andere ideeën en initiatieven. Aarzel niet om voorzitter Wim Schoonderbeek of de andere bestuursleden daarvoor te benaderen. Klik voor contact

En, de volgende maandelijkse bijeenkomst is op 25 januari 2018, weer in het Vechtstreekmuseum. Gildevrijwilligers en alle andere belangstellenden zijn dan weer van harte welkom.