Gilde-bijeenkomst 13 november 2018

We hadden deze keer het voorrecht naar een zeer enthousiaste spreker te mogen luisteren. En met hem van gedachten te kunnen wisselen.

Ron Moers is niet alleen vice-voorzitter van de Historische Kring Maarssen, maar ook voortrekker van het project Nieuwe Hollandse Waterlinie, Weerbaar Water, en is jarenlang druk geweest met de schaakclub waar hij verantwoordelijk was voor een enorme groei van het aantal jeugdleden.

Zijn verhaal ga ik hier niet herhalen. Wel kan ik zeggen dat de anekdotes over de Waterlinie zoveel enthousiasme losmaakte bij alle aanwezigen dat een vervolgstapje naar samenwerkende vrijwilligers niet erg moeilijk meer was.
Met de weergave van de resultaten van samenwerking tussen verschillende vrijwilligersorganisaties en de daaruit volgende nieuwe contacten en initiatieven werd de kracht van zo’n samenwerking duidelijk geïllustreerd.

Wie weet hoe we in de toekomst nog gaan samenwerken. De Historische Kring kent namelijk net als het Gilde lokale vrijwilligers die hun kennis overdragen aan dorpsgenoten………….

Onze volgende bijeenkomst is waarschijnlijk op donderdag 31 januari (noteer ‘m vast in je agenda). Op de dinsdag blijken wel zeer velen andere verplichtingen te hebben.

Ondertussen gaan we lekker verder met ons filosofisch café, de vrijwilligersprijzen en het vrijwilligersfeest (op 23/11), Coach4you, Power en wat al niet meer.

Mijn afdronk: De ‘vaste kern’ op deze bijeenkomsten krijgt steeds meer en weer gezelschap van opeenvolgende nieuwsgierigen wat leidt tot steeds interessantere ideeën van, met en tussen mensen die elkaar beter leren kennen.

Namens Gilde Stichtse Vecht

Rob Franse