POWER in Stichtse Vecht

Logo

GILDE STICHTSE VECHT
Het bestuur van Gilde Stichtse Vecht heeft in 2015 POWER opgepakt als een nieuwe activiteit van het Gilde. Wij zien POWER als een zinvol project voor de gemeente Stichtse Vecht. Het biedt de deelnemers kansen en nieuwe mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en uitgebreidere sociale contacten aan te gaan.

De workshopbegeleiders zijn Leo Bloemhard, Marianne Jolink, Ida Kalkman en Yvon Schoonderbeek. Zij hebben de trainingsdagen van Gilde Nederland gevolgd om op goede wijze de workshops te gaan begeleiden.

Tijdens de vijf workshops staat er steeds één thema centraal en worden de deelnemers gevraagd om na te denken over het betreffende thema; als rode draad worden steeds de vragen: Waar sta ik? Waar wil ik naar toe? Hoe pak het aan? gesteld. Met elkaar gaan ze aan de slag om na te denken over al die onderwerpen en kunnen ze elkaar stimuleren, motiveren maar ook helpen.

“Het is best confronterend om zo over jezelf na te denken maar het positieve hiervan is dat je wel inzicht krijgt in hoe je in het leven staat”, was een reactie van een ex-deelnemer. Vele anderen gaven aan dat ze door het volgen van deze workshops meer zelfvertrouwen hebben gekregen, ook veel inspiratie hebben opgedaan en het een hele leuke manier is om mensen te leren kennen.
We kijken terug op geslaagde POWER workshops over de afgelopen jaren.

Aan de deelnemers wordt na iedere workshop gevraagd of zij een terugblik ofwel evaluatie willen maken over de workshop. Dit mag op alle mogelijke manieren, deelnemers worden uitgedaagd om hun kwaliteiten te laten zien. Onderstaande foto laat zien dat een terugblik ook op een creatieve wijze kan:

In de laatste workshop bespreken we alle ideeën en wensen voor het vormen van eventuele POWER kringen. Zo zijn in het verleden o.a. een eetclub, het filosofische café, een gezelligheidsclub ontstaan. Ook zijn de (voormalige) POWER deelnemers welkom op de maandelijkse Gilde-bijeenkomsten, waar eens per kwartaal een afzonderlijke tafel voor POWER beschikbaar is.

terug naar begin