Wandelen en fietsen

Rondwandelingen met een gids en fietsen met een praatje.

Kom genieten van onze prachtige Vechtstreek

Gilde Stichtse Vecht organiseert rondwandelingen in de dorpskern Maarssen in Oud Zuilen. Deze rondwandelingen van ca 1,5 uur zijn voor groepen (minimaal 5 personen) en gaan volgens afspraak. Het is een goede mogelijkheid om een team- uitje van een bedrijf of organisaties in te vullen, een verjaardag of reünie te vieren of om nieuwkomers in de gemeente Stichtse Vecht kennis te laten nemen van de dorpskernen en hun rijke historie. Tijdens de rondwandelingen vertellen gidsen van Gilde Stichtse Vecht over de rijke geschiedenis van de Vechtstreek en de rivier de Vecht. Specifieke aandacht wordt besteed aan de mooie grachten panden, buitenplaatsen met de kenmerkende theekoepels en tuinen. Kooplieden uit Amsterdam kwamen in de zeventiende eeuw naar de Vechtstreek om er te genieten. De gidsen laten u dat nu doen. Foto één van de mooie buitenplaatsen Doornburg waar tijdens de rondleiding aandacht aan wordt besteed.
Verder is er speciale aandacht voor de theekoepels en mooie tuinen.

Afbeelding 104

Fietsen met een praatje
Gilde Stichtse Vecht organiseert fietsen met een praatje in de Vechtstreek. Het praatje houdt in dat de Gilde gidsen op verschillende plaatsen stoppen en vertellen het specifieke en historische aspecten van die plaats. Deze fietstocht is voor groepen (minimaal 5 personen en duurt ca 2 uur. Tijdens deze fietstocht kan mogelijk een bezoek gebracht worden aan musea, molens, forten en een eendenkooi.

eenden
In overleg met de deelnemers kan besproken worden waar het vertrekpunt is. De fietstocht is van grotendeels langs de rivier de Vecht en in de kernen Maarssen Breukelen en Nieuwersluis. De kosten voor het wandelen en fietsen zijn € 3,- per deelnemer. Aanmeldingen door aanmeldingsformulier in te vullen en verzenden. U ontvangt daarna van ons nadere informatie en worden afspraken gemaakt.

Heeft u een verzoek voor een rondleiding of fietstocht of wenst u nadere informatie meldt u dan aan.

button